©  photo Marc Van Hecke

Nederlandse veldrijdster kampt met “verstoord bloedbeeld” en moet rust nemen

Veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado moet de start van de Superprestige en de wereldbeker aan zich voorbij laten gaan. De 23-jarige Nederlandse, regerend Europees kampioene, heeft volgens haar ploeg Alpecin-Fenix een “verstoord bloedbeeld”. “Het team heeft daarom besloten haar crosscampagne een paar weken uit te stellen en prioriteit te geven aan optimale training en rust, tot ze weer volledig competitief is”, aldus Alpecin-Fenix.

Bron: BELGA

Alvarado, de vriendin van spurter Roy Jans uit Lanaken, startte haar seizoen in het veld vorige week in Bredene. De wereldkampioene van 2020 eindigde in de Ethias Cross als negende, op bijna 1,5 minuut van winnares Denise Betsema. Medisch onderzoek wees uit dat Alvarado met een verstoord bloedbeeld kampt. Het verklaart volgens Alpecin-Fenix haar “ondermaatse prestatie” in Bredene.

LEES OOK. Quinten Hermans vierde in de modder van Meulebeke, Michael Vanthourenhout ploetert naar winst

De Superprestigereeks begint zondag in Gieten. Vorig jaar won Alvarado die cross in Drenthe. Het wereldbekerseizoen gaat volgende week van start in de Verenigde Staten, met drie veldritten op Amerikaanse bodem.