Mark Rutte (links) en Geert Wilders (rechts) 

Mark Rutte (links) en Geert Wilders (rechts) ©  EPA-EFE

Negen in Eindhoven opgepakte terreurverdachten hadden Rutte, Baudet en Wilders in vizier

De negen terreurverdachten die vorige week in het Nederlandse Eindhoven werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van en het trainen voor een terroristische aanslag, wilden mogelijk een aanslag plegen op de Nederlandse premier Rutte, Geert Wilders en Thierry Baudet. De dreiging wordt door politie en openbaar ministerie in Nederland zeer serieus genomen. Dat melden bronnen van de Nederlandse krant De Telegraaf in opsporingskringen.

jvhBron: BELGA

Het is de tweede serieuze dreiging tegen Rutte in korte tijd. Maandag onthulde De Telegraaf dat de beveiliging van de premier fors omhoog is geschroefd vanwege een serieuze dreiging vanuit de hoek van de georganiseerde misdaad. De dreigingen worden volledig los van elkaar gezien door politie en OM.

LEES OOK. Bende die wellicht achter moord op Peter R. de Vries zit heeft het ook op premier Rutte gemunt(+)

De opgepakte mannen hebben de leeftijd van 18 tot 31 jaar en de Nederlandse nationaliteit. Acht van hen hebben een mediterrane achtergrond, maar zijn geboren in Nederland, de negende in Afghanistan.

Het openbaar ministerie liet vorige week weten dat door de arrestatie van de mannen een terroristische dreiging is afgewend. Die dreiging hield volgens het OM verband met het jihadistisch gedachtegoed van terreurgroep IS.

Meer over Nederland