Nicola Philippaerts vervangt Pieter Devos op Finale FEI Nations Cup in Barcelona

België moet vrijdagavond in Barcelona om 20 uur als eerste de piste in op de FEI Nations Cup finale jumping. Bondscoach Peter Weinberg doet een beroep op Nicola Philippaerts in plaats van Pieter Devos, die nog steeds herstelt van een gebroken beentje in de linkerhand.

Arno SchepersBron: BELGA

De Belgische jumpingploeg, recent goed voor brons op de Olympische Spelen van Tokio en het Europees kampioenschap in het Duitse Riesenbeck, start met de handicap om als eerste de kwalificatieronde van de FEI Nations Cup finale te moeten springen. “Met Nicola Phillippaerts/Kantanga van het Dingeshof, Niels Bruynseels/Delux van T&L, Jérôme Guery/Quel Homme de Hus en Gregory Wathelet/Nevados S hebben wij voldoende kwaliteit in huis om die handicap te overwinnen”, reageerde bondscoach Weinberg donderdag na de loting. 

De top 8 van de kwalificatieronde mag door naar de grote finale, die zondag om 15 uur van start gaat. De overige ploegen springen zaterdag vanaf 21 uur de troosting. 

De startorde van de kwalificatieproef: 1. België 2. Duitsland 3.Engeland, 4 Ierland, 5. Italië 6. Frankrijk 7. Spanje 8 Canada 9. Brazilië 10. Oezbekistan 11. Nederland 12. olympisch kampioen Zweden 13. Vice-Olympisch kampioen Amerika 14. Noorwegen 15. Zwitserland.

Meer over Nicola Philippaerts

Aangeboden door onze partners