©  BELGA

Belgisch kampioene Sanne Cant wil zich na twee mindere seizoenen herpakken: “Ik hoop weer mee te strijden voor het podium”

Belgisch kampioene Sanne Cant (IKO - Crelan) begint dit weekend aan haar veldritseizoen 2021-2022. Ze doet dat meteen met een tweeluik, de Berencross van zaterdag in Meulebeke en de Superprestigewedstrijd in het Nederlandse Gieten van komende zondag. Cant wil zo snel mogelijk de teleurstelling van de afgelopen twee seizoenen doorspoelen en ambieert opnieuw podiumplaatsen. Van het BK heeft ze, zoals steeds, een doel gemaakt.

Bron: BELGA

“Ik kijk wel uit naar dit nieuwe seizoen. We rijden terug met publiek. Dat was vorig jaar compleet anders. Tijdens de eerste wedstrijden stoorde de afwezigheid van de toeschouwers me niet zo erg maar gaandeweg begon ik de fans toch wel wat te missen. Ik ben blij dat we nu terug met publiek crossen”, zegt Cant. “Ik denk dat ik klaar ben voor het nieuwe seizoen. Ik maakte een goede zomer door. De voorbereiding liep zoals op voorhand werd gepland. Met de wegploeg hebben wij mooie koersen kunnen rijden.”

Cant werkte wel een pak meer wegwedstrijden af dan andere jaren. “Ik vond dat op zich wel leuk. Zo kon ik ook eens proeven van het allerhoogste in het vrouwenwielrennen zoals de voorjaarskoersen. Ik reed onder andere de Ronde van Vlaanderen. Een aparte beleving. Spijtig genoeg viel Parijs-Roubaix weg. Die helleklassieker had ik ook wel zeer graag gereden en is misschien wel iets voor de toekomst. Ik heb in de wegkoersen ook een nieuwe Sanne ontdekt. Ik reed omzeggens al 10 jaar dezelfde wegkoersen maar met de wegploeg van het team ging er een soort van nieuwe wereld open. Samen op pad gaan was tof. Ik werkte me ook wat meer toe naar de sprint. Een eigenschap die ik ontdekte. Of ik dit alles meeneem naar het veldrijden is een andere vraag.”

 

 ©  BELGA

Wat zijn de verwachtingen bij de twaalfvoudige Belgische kampioene dit seizoen?

“Dat is moeilijk om zeggen. Ik weet dat ik twee heel slechte seizoenen achter de rug heb. Ik hoop dat dit nu allemaal voorbij is en dat ik weer kan meestrijden voor de podiumplaatsen. Is dat niet het geval, dan is dat een ontgoocheling en zou het einde van mijn carrière wel kortbij kunnen zijn. Het Belgisch kampioenschap blijft sowieso een ambitie. Het zou raar zijn mocht ik die trui eens niet meer dragen. We gaan alvast een heel apart seizoen krijgen, zeker nu het aantal wereldbekercrossen fiks is uitgebreid.”