©  DBA

Patrick Lefevere: “Hoe we opnieuw Parijs-Roubaix willen winnen? Niet rijden zoals de Belgen tijdens het WK”

Patrick Lefevere aast met Deceuninck - Quick-Step op een dertiende overwinning in de laatste 25 edities van Parijs-Roubaix. Ze staan bekend als de meesters van de tactiek, maar hoe wil Lefevere nog eens zegevieren in de Hel van het Noorden?

Vincent Van Genechten

“In ieder geval niet door de koersen zoals de Belgische ploeg op het WK”, steekt Lefevere van wal bij La Dernière Heure. “Door de druk van buitenaf dachten de Belgen dat ze onoverwinnelijk waren...”

Maar de focus ligt nu op Parijs-Roubaix. Lefevere zit aan één op twee overwinningen de voorbije 25 jaar. Straffe cijfers. Zondag kan daar nummer dertien bijkomen, met Yves Lampaert of Kasper Asgreen of misschien wel Zdenek Stybar.

“We gaan zondag onze verantwoordelijkheid niet ontlopen”, klinkt het. “Maar als we willen triomferen op de wielerbaan van Roubaix, dan moeten we als één team koersen en weten hoe we ons kunnen aanpassen aan de koersomstandigheden.”

Lampeart toonde zich op een virtuele persconferentie alleszins klaar voor de taak. “Het is de koers van mijn dromen. Er zijn zo veel heroïsche momenten. Dat zie je nog altijd dankzij heel wat fragmenten op Youtube of op televisie. Het is een unieke koers, één waar ik al van kleins af aan van droom om die te winnen.”

Meer over Patrick Lefevere