Zeven paarden overleefden een blikseminslag in een wei in Maarheeze niet. 

Zeven paarden overleefden een blikseminslag in een wei in Maarheeze niet. ©  Paardenrusthuis Ogier

Zeven paarden omgekomen na blikseminslag in Maarheeze, net over de grens met Hamont-Achel

Zeven paarden in een weiland bij het Nederlandse Maarheeze, over de grens met Hamont-Achel zijn woensdagmiddag omgekomen. Paardenbezitters reageren verslagen. “Het onwerkelijke is werkelijkheid geworden.”

Bron: De Limburger

De viervoeters stonden in een veld bij Paardenrusthuis Ogier. “Alsof er een huis in brand stond, zó groot waren de bliksemschichten”, zegt Jack Ogier tegen BN de Stem. “Plotseling begon het te donderen, waaien, regenen en hagelen.”

Schrikdraad

Volgens dierenarts Carolien van der Ploeg is de bliksem vermoedelijk ingeslagen op de schrikdraad. De getroffen paarden stonden daar naast. “Ze zijn zeker gestorven door een blikseminslag. De brandwonden en verkleuringen onder de staart zijn kenmerken die dat bevestigen”, vertelt ze tegen de krant.

Een meisje deelt op sociale media haar verdriet over het verlies van een van de paarden. “Vanmiddag is het onwerkelijke werkelijkheid geworden. Rond een uur of 13.30 is de bliksem in de wei ingeslagen, 7 paarden zijn geraakt, dood, waaronder Artoga. Artoga ik ga je zo vreselijk missen meid.” 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio