©  BELGA

Na alle heisa: Yves Kieffer en Marjorie Heuls blijven hoofdcoaches van Nina Derwael en co

De Franse topcoaches Yves Kieffer en Marjorie Heuls, sinds 2009 verantwoordelijk voor het vrouwenturnen bij Gymfed, blijven aan de slag bij de Gymnastiekfederatie Vlaanderen.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Zowel vanuit Gymfed als vanuit de coaches bleek de wens te bestaan om samen in een high performance-sfeer verder te werken. We engageren ons dan ook om alvast tot en met de Spelen van Parijs 2024 de samenwerking verder te zetten”, verklaart topsportmanager Tim Moriau dinsdag in een persbericht.

Kieffer en Heuls loodsten het Belgische meisjesteam toestelturnen doorheen verschillende EK’s, WK’s en drie Olympische Spelen met als hoogtepunt de gouden medaille van Nina Derwael en een achtste plaats allround in het teamklassement. De twee kwamen eerder dit jaar wel in opspraak omwille van grensoverschrijdend gedrag tijdens trainingen, waarvoor ze zich uiteindelijk excuseerden.

 

“We zijn fier dat we prachtige atleten mogen trainen, en dat we samen met hen en Gymfed de Belgische gymnastiek naar een hoger niveau hebben gebracht”, reageren Kieffer en Heuls nu. “Toen we hier pas startten, stonden we er bij wijze van spreken alleen voor. Vandaag worden we professioneel omkaderd door een uitgebreid interdisciplinair team. We hebben Gymfed in de afgelopen jaren zien groeien als federatie en zijn zelf als coaches meegegroeid. Wij zijn vastberaden om samen met alle collega’s verder te werken zodat de atleten blijven presteren op het hoogste niveau. Wij zijn er helemaal klaar voor.”

“Samen met Yves en Marjorie willen we verder bouwen op het rapport van de onafhankelijke onderzoekscommissie en verder werken aan een (top)sportcultuur waarbinnen de prestaties hand in hand gaan met mentaal en fysiek welzijn”, aldus Moriau.

Meer over Nina Derwael