© David Stulens

© David Stulens

© David Stulens

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Mabel Teunissen maakt droom waar met boekvoorstelling

Kortessem -

Op werelddromendag 25 september stelde Mabel Teunissen de schrijfster van de 'IJzersterk verhalen' haar eerste boek 'De Witte Tutu' voor in het Kasteel van Printhagen aan de poort van Haspengouw. Een deel van de opbrengst werd geschonken aan de vzw’s Rozerood en Witte Roos die kankerpatiënten ondersteunen.

David Stulens

Mabel begon haar carrière in de modewereld, maar werd na 30 jaar schrijfster van onder meer de IJzersterk verhalen. Net voor ze haar droom wou waarmaken, proza en poëzie uitdragen, werd echter kanker bij haar vastgesteld. Maar nu ze de ziekte heeft overwonnen, besloot ze eindelijk haar droom waar te maken. Ze bundelde verschillende aangrijpende gedichten en verhalen over deze 1.000 donkere dagen in haar eerste boek De Witte Tutu.

De culturele namiddag met boekvoorstelling werd gepresenteerd door Karel Daerden en Magriet Opdenakker en van een welkomstwoord voorzien door burgemeester Tom Thijsen. De muziek werd verzorgd door pianist Frans Vanbekbergen. Er waren optredens van De stervende zwaan door het ballet Silverstar, waarvan een van de ballerina’s deelnam aan Belgium’s Got Talent, van een vocaal kwartet dat onder meer Days of beauty bracht en van het Poëtisch kwintet De Pristine vrouwen, die enkele zelfgeschreven gedichten over de liefde voorlazen. Het meest aangrijpende moment was wel de getuigenis van de dochter van een van Mabel’s lotgenoten, Flore Engelbos.

Tot slot werden cheques van elk 1.250 euro geschonken aan vzw Witte Roos, die massages verzorgt bij kankerpatiënten en vzw Rozerood, die Limburgse kankerpatiënten en hun naasten samenbrengt. Aan het eind van de avond signeerde Mabel nog haar boek voor iedereen die het wou.

Foto 1: Uitreiking chequesFoto 2: Poëtisch kwintet met burgemeesterFoto 3: Mabel signeert

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer