©  REUTERS

Zanger R. Kelly schuldig aan afpersing en mensenhandel

De 54-jarige zanger R. Kelly is over de hele lijn schuldig bevonden. Dat heeft een rechtbank in New York bekendgemaakt. R. Kelly werd onder meer beschuldigd van afpersing, seksuele uitbuiting van minderjarigen en ontvoering. Op 4 mei wordt zijn straf bekendgemaakt.

Na zes weken kennen we de uitspraak in het proces rond de ‘I believe I can fly’-zanger R. Kelly, voluit Robert Sylvester Kelly. De jury kwam na negen uur beraadslaging tot een verdict: schuldig over de hele lijn.

R. Kelly werd er onder meer van beschuldigd vrouwen en meisjes te hebben gerekruteerd voor illegale seksuele activiteiten. Hij en zijn crew zouden daarbij vrouwen hebben geviseerd die zijn concerten bijwoonden. Slachtoffers zouden fysiek en verbaal geweld ondergaan hebben en R. Kelly zou seksuele betrekkingen hebben opgenomen zonder toestemming.

Tijdens het proces kwamen meer dan 50 slachtoffers aan het woord, waaronder vaak opvallende getuigenissen. De zanger bleef gedurende het proces zijn onschuld beweren.

Het verdict komt er 13 jaar nadat hij al eens vrijgesproken werd voor het bezit van beelden van zwaar kindermisbruik. Maar de zanger werd al meermaals beschuldigd van verschillende feiten. De eerste beschuldigingen tegen de zanger dateren al van 25 jaar geleden.

De zanger zit al sinds 2019 in gevangenis. Op 4 mei 2022 zal de rechtbank de straf van zanger bekendmaken. Hij riskeert een jarenlange celstraf.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (sgg)