Zondag was de dorpskern van het pittoreske Batsheers opnieuw het feestelijke decor van de gemeentelijke fruit- en oogstfeesten. 

Zondag was de dorpskern van het pittoreske Batsheers opnieuw het feestelijke decor van de gemeentelijke fruit- en oogstfeesten. © frmi

Batsheers viert opnieuw fruit- en oogstfeesten

Heers -

Zondagmiddag was de dorpskern van het pittoreske Batsheers, na een jaartje corona-rust, weer het feestelijke decor van de gemeentelijke fruit- en oogstfeesten.

Bezoekers konden onder meer genieten van een ‘streekproductenmarkt’, decoratief vakwerk en oude volksambachten, zoals stro vlechten of stoelen matten. “Je kon er bovendien proeven van streetfood, artisanale zoetigheden, streekbieren of cocktails en mocktails”, zegt Michele Houbraken van de dienst Cultuur. “Domein Marsnil deed de deuren open en serveerde wijn van eigen bodem. Het zachte najaarsweer zorgde de hele namiddag voor een gezellige drukte, met vooral bezoekers uit de eigen gemeente. Deze fruit- en oogstfeesten zijn dan ook onlosmakelijk verbonden met Batsheers.” Tussen de standhouders zaten ook enkele Heerse ondernemers, zoals LKF (bloemen en decoratie) en SkinZiness (ambachtelijke huidverzorgingsproducten). Katrien Herck toonde haar creatief talent met handbeschilderde vazen. De jeugdharmonie van Salvia zorgde tussendoor voor een streepje livemuziek.  

Frmi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio