©  Bernd Thissen/dpa

Dortmund-coach Rose vreest dat Haaland niet tijdig fit is voor Champions League-match tegen Sporting: “Hij heeft echt nog pijn”

Borussia Dortmund-spits Erling Haaland sukkelt nog steeds met spierproblemen en zal hoogstwaarschijnlijk dinsdag niet kunnen spelen in de Champions League-thuiswedstrijd tegen Sporting Lissabon. Dat heeft coach Marco Rose maandag verklaard.

Bron: BELGA

“Hij heeft echt nog pijn”, vertelde Rose, die verder liet optekenen dat de rentree van aanvoerder Marco Reus (knie) evenmin op til is.

Zonder Reus en Haaland, die dit seizoen al elf goals maakte in acht wedstrijden, verloor Dortmund zaterdag in de Bundesliga met 1-0 van Borussia Mönchengladbach. 

Volgens Rose is er een mirakel nodig om Haaland dinsdag aan de aftrap te krijgen. Maar de coach koestert nog wat hoop. “Ik vertrouw hem”, zei hij. “Als hij goed eet, slaapt en recupereert, dan kan het misschien sneller gaan dan verwacht.” 

Op de eerste speeldag in Champions League-groep C won Dortmund met 1-2 bij Besiktas. Sporting kreeg een 1-5 pandoering van Ajax.