©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

thumbnail:  
thumbnail:  

Wout van Aert na elfde plaats op het WK: “Conclusie? Dat ik ook maar een mens ben zeker”

Wout van Aert kon zijn favorietenstatus op het WK wielrennen in eigen land zondag helaas niet waarmaken. De Belgische kopman zat in de beslissende kopgroep, maar had geen antwoord in huis op de demarrage van Alaphilippe. Van Aert moest uiteindelijk vrede nemen met een elfde plaats.

Bram Vandecapelle, Maarten Delvaux

LEES OOK. Wereldkampioen Julian Alaphilippe: “Ik wist wat me te doen stond en heb alles gegeven”

“Mijn conclusie? Dat ik ook maar een mens ben zeker”, reageerde Van Aert ontgoocheld aan de finish. “Ik was niet gigantisch slecht natuurlijk, maar ik had gewoon niet de superbenen die je nodig hebt om wereldkampioen te worden. Ik kon keer op keer niet genoeg lengte in mijn versnellingen plaatsen. Toen Alaphilippe aanzette op de Smeysberg voelde ik het al. Ik kon niet volgen, hoewel ik wel op hem en Colbrelli wou reageren. Dat was een teken aan de wand. Nadien werd het parcours iets gemakkelijker en hoopte ik dat we het nog konden rechtzetten. Maar op het circuit in Leuven liepen de benen verder leeg. Ik heb toen tegen Jasper (Stuyven, nvdr.) gezegd dat ik niet goed genoeg was. Ik had gehoopt dat hij nog een medaille uit de brand kon slepen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt.”

Van Aert kon zich wel verzoenen met de nieuwe wereldkampioen. “Alaphilippe was gewoon de sterkste vandaag. Hij heeft gedemarreerd tot niemand meer meekon. Daarachter zaten veel renners die goed waren, maar die niet dezelfde versnelling in huis hadden. Als Belgen hebben wij de verantwoordelijkheid van de koers genomen en de rest laten afzien. Remco heeft ook een mooie ronde gereden. Alle Belgen hebben fantastisch gereden, dat maakt het teleurstellend.”

Ondanks de elfde plek heeft de Kempenaar wel genoten van de formidabele sfeer in en rond Leuven. “Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Het was fantastisch. We konden gewoon niet communiceren op het circuit.”

LEES OOK. Geen climax van Vlaams volksfeest: Julian Alaphilippe verlengt wereldtitel op indrukwekkende wijze, Stuyven vierde

Meer over Wout van Aert