©  AP

Races GP van Rusland voorlopig op de helling door noodweer: “ kwalificaties in F1 hebben prioriteit”

De kwalificaties van zaterdagnamiddag, voorzien om 14 uur Belgische tijd, voor de Grote Prijs Formule 1 van Rusland hebben momenteel “prioriteit”. Dat verklaarde racedirecteur Michael Masi zaterdagmorgen. Het circuit van Sotsji staat na hevige regenbuien afgelopen nacht en deze morgen onder water.

Maarten DelvauxBron: BELGA

“Volgens de laatste weersvoorspellingen zal het blijven regenen tot 13u30-14u (12u30-13u Belgische tijd)”, legde Masi uit. “In de namiddag zou het moeten beteren. Ons doel is om klaar te zijn om alle sessies (naast F1 is er ook F2 en F3, red.) te kunnen laten doorgaan. Er wordt wel prioriteit gegeven aan de kwalificaties in de F1.”

“Een nadeel is ook dat de zon ondergaat om 18u15”, ging Masi verder. “Dat zorgt voor een verminderde zichtbaarheid. We moeten afwachten. Als de kwalificaties vandaag niet zullen plaatsvinden, zal het voor zondagmorgen zijn.”

Het gebeurde eerder in de Formule 1 dat op zondagmorgen nog kwalificaties moesten worden afgewerkt. Dat was het geval in Japan, in 2004, 2010 en 2019, telkens door de doortocht van een tyfoon.

De start van de eerste F2-race, die voorzien was te starten om 9u30 Belgische tijd, werd zonder verdere uitleg uitgesteld. De eerste F3-race werd vrijdag in de late namiddag al afgewerkt in plaats van zaterdagmorgen.