©  REUTERS

Ultra’s van Club Brugge mengen zich tussen relschoppers in Franse competitiewedstrijd

Lens moet zijn volgende twee thuiswedstrijden in de Ligue 1 zonder publiek afwerken. Dat heeft de Franse Voetbalbond maandag beslist. Het gaat om een voorlopige sanctie. De voetbalbond start een onderzoek, waarna de Tuchtcommissie zich over de definitieve strafmaat zal beraden.

Vincent Van Genechten

Lens wordt gestraft voor de supportersrellen van afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Rijsel (1-0). Aanhangers van beide teams zochten tijdens de rust de confrontatie met elkaar. Tientallen supporters betraden het veld en liepen op een vak af met fans van de andere club. Agenten en stewards hadden de grootste moeite om de relschoppers bij elkaar vandaan te houden. Daarbij ook ultra’s van… Club Brugge. Dat meldt de Franse krant La Voix du Nord.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Elke vorm van geweld wordt door RC Lens afgekeurd. Dit is schadelijk voor het beeld van onze regio. Een onderzoek is aan de gang. De club zal zowel bij de profliga als bij het gerecht een klacht indienen, en ik heb begrepen dat ook de tegenstander dat zal doen”, verklaarde Lens-directeur Arnaud Pouille.

De club betreurt de sanctie. “Niet alleen missen we de steun van onze vurige aanhang. Ook financieel zal dit ons pijn doen.” De club werkt samen met zijn supportersverenigingen om de schuldigen te identificeren, “waarna hen een gepaste straf opgelegd kan worden.” Daarnaast diende Lens ook klacht in tegen de supporters van de tegenpartij “die tijdens de eerste helft provoceerden met laakbare gebaren en ontoelaatbaar gedrag.”

 

 ©  ISOPIX

 

 ©  ISOPIX

 

 ©  ISOPIX

 

 ©  ISOPIX

 

 ©  ISOPIX

 

 ©  REUTERS