FBI bevestigt: gevonden lichaam is van Gabby Petito (22), haar dood wordt beschouwd als moord

Het lichaam dat zondag gevonden is in het Bridger-Teton National Forest (Wyoming) is wel degelijk dat van de Amerikaanse Gabby Petito. Dat blijkt uit de autopsie en bevestigt de FBI. De 22-jarige YouTubester verdween tijdens een roadtrip met haar verloofde Brian Laundrie (23) door de Verenigde Staten.

Bron: CNN

LEES OOK. Agente die tussenkwam bij ruzie Gabby Petito en verloofde: “Ik raadde haar aan giftige relatie te herevalueren”

Volgens de eerste bevindingen van de lijkschouwer werd de 22-jarige vrouw vermoord. Dat heeft de lokale FBI in Denver dinsdag bekendgemaakt. De doodsoorzaak staat nog niet definitief vast, in afwachting van de laatste autopsieresultaten.

Gabby en Brian tijdens hun reis 

Gabby en Brian tijdens hun reis ©  instagram Gabby Petito

De FBI verklaarde ook dat het zich blijft inzetten om wie verantwoordelijk is voor haar dood of medeplichtig is ter verantwoording te brengen voor zijn daden, en dat Laundrie “een interessant persoon” is. Iedereen met informatie over zijn rol in de zaak of over zijn huidige locatie moet contact opnemen met de FBI.

LEES OOK. Politie en FBI onder vuur na vinden van levenloze lichaam Gabby Petito: “Ze hadden hem moeten stalken”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gabby Petito vertrok begin juli met haar verloofde Brian Laundrie in hun omgebouwd busje op roadtrip. Ze plaatsten tal van foto’s van hun reis op sociale media, een reis waar velen jaloers op zouden zijn. Maar die leek toch minder idyllisch dan Gabby en Brian lieten uitschijnen. Zo werden vorige week beelden van de politie gedeeld waarop een emotionele Gabby te zien is na een ruzie met Brian.

LEES OOK. Op elke foto leek Gabby Petito dolgelukkig, maar één video toonde de waarheid

Begin september kwam Brian plots alleen terug naar huis. Waar Gabby was, wist niemand. Brian weigerde de politie te helpen en stelde een advocaat aan. Hij werd nochtans niet officieel als verdachte beschouwd, maar als ‘betrokkene’. Vorige week dinsdag kreeg het verhaal nog een extra wending: Brian was plots ook verdwenen. Pas op vrijdag brachten zijn ouders de politie hiervan op de hoogte. Twee dagen later, op zondag, werd uiteindelijk het levenloze lichaam gevonden van Gabby.

Meer over Verenigde Staten