Benoît Poelvoorde krijgt een belangrijke rol in , de film gebaseerd op de zaak-Dutroux. 

Benoît Poelvoorde krijgt een belangrijke rol in , de film gebaseerd op de zaak-Dutroux. ©  Reporters / Capital Pictures

Benoît Poelvoorde krijgt hoofdrol in film geïnspireerd op de zaak-Dutroux

Een rechtstreekse verfilming is het niet, wil de producent duidelijk gezegd hebben. Maar het scenario van Maldoror, de Belgische film waarin Benoît Poelvoorde een belangrijke rol zal spelen, is wel geïnspireerd op de zaak Dutroux. Het project rijpt al vijftien jaar in de koker van regisseur-scenarist Fabrice du Welz.

Wout Desmytere

Een mengeling van thriller en film noir, in de stijl van David Finchers Zodiac. Zo omschrijft de Belgische producent Jean-Yves Roubin Maldoror, een prent die in het najaar van 2022 in de zalen moet komen. De film putte inspiratie uit de zaak Dutroux. Al liet Roubin duidelijk optekenen dat het niet om een reconstructie gaat, maar om een fictief verhaal.

Dat verhaal draait rond Paul Chartier, een jonge politieagent die een obsessie ontwikkelt met een beruchte kindermisbruiker. Dat die hem net is ontglipt, blijft Chartier hoog zitten. Regisseur-scenarist Fabrice du Welz (48) legt momenteel de laatste hand aan het scenario. Volgend jaar wil hij beginnen met de opnames.

LEES OOK. Sinds 13 augustus 1996 zit hij in de gevangenis: komt Marc Dutroux ooit nog vrij?

Du Welz belooft alvast “heel wat bekende Belgische acteurs”. Eentje geeft hij al prijs: Benoît Poelvoorde (56), die we kennen van zijn rollen in C’est arrivé près de chez vous en Le tout nouveau testament. Welke rol die op zich zal nemen, is nog niet bekend. De acteur uit Namen is vooral bekend om zijn komische personages, maar liet al verschillende keren zien dat hij ook dramatische rollen aankan. Hij werkte bovendien nog maar net met Du Welz samen aan diens thriller Inexorable.

Meer over Marc Dutroux