©  Jan Van der Perre

Beerschot haalt vier coaches - onder wie de assistent van Marcelo Bielsa - als vervangers voor Peter Maes

Beerschot heeft een opvallend plan om de ploeg uit het degradatiemoeras te trekken. Als vervanger voor Peter Maes stelt de club niet één nieuwe trainer, maar een coachingteam aan. Vier trainers om preces te zijn: de Argentijn Javier Torrente, Diego Torrente, jeugdcoach Frank Magerman en Greg Vanderidt moeten de club zien te redden.

Javier Torrente is een oude bekende van Beerschot-bestuurder Jan Van Winckel. Bij Marseille werkten de twee samen in de technische staf van huidig Leeds-coach Marcelo Bielsa. Torrente zal een team gaan vormen met Magerman en Vanderidt, maar wel de eind verantwoordelijkheid dragen.

Frank Magerman werkte al als coach in de jeugdopleiding van Beerschot. Greg Vanderidt geeft zijn job als T1 van Eerste Nationaler Rupel Boom op voor een overstap naar Beerschot.

Sowieso wacht het nieuwe coachingteam een loodzware taak. Met een schamele 1 op 24 bengelt Beerschot helemaal onderaan de Jupiler Pro League. Nog nooit slaagde een ploeg erin om na zo’n slechte start de degradatie te vermijden.

(jug, kofr)