©  BELGA

Julie Van de Velde en Sara Van de Vel eindigen 22ste en 30ste in WK-tijdrit: “Een goeie, maar geen superdag”

Julie Van de Velde en Sara Van de Vel eindigden respectievelijk 22ste en 30ste in de WK-tijdrit voor de vrouwen. “Op superdagen kan je door een muur gaan, vandaag had ik helaas geen superdag”, vertelde Van de Velde na haar tijdrit.

“Ik zat aan de onderkant van de wattages die ik wilde trappen”, sprak Julie Van de Velde na haar tijdrit. “Het was oké, maar niet super. Op superdagen kan je door een muur gaan. Vandaag was een goeie dag, maar geen superdag. Ik probeer niet te veel naar de anderen te kijken en vooral op mezelf te focussen. Elke ervaring op een kampioenschap is goed voor de toekomst. De stress viel mee vandaag, dat wil ik bijvoorbeeld meenemen naar de volgende tijdritten. De sfeer was heel goed, maar ik denk dat het gelukt is om me niet te veel te laten afleiden.”

Van de Vel: “Tijdrit van dertig kilometer was nieuw voor mij”

“Als ik het op het eerste gezicht bekijk, had ik liever iets meer watt getrapt”, vertelde Sara Van de Vel net na haar tijdrit. “Ik had misschien liever nog iets dichter bij de wattages van het EK in Trento gezeten. Het was ook een tijdrit van dertig kilometer, dat was nieuw voor mij. Ik startte vrij vroeg, dus het is nogal moeilijk om in te schatten hoe ik het heb gedaan. Ik ga mijn trainer de analyse laten doen.”

 

 ©  AFP

“Sowieso heb ik alles gegeven”, ging ze verder. “Ik voel aan mijn stem dat ik nog niet helemaal oké ben. Mijn maag lag ook overhoop, ik ben diep moeten gaan. Ik denk dus dat ik tevreden mag zijn. Wel voel ik dat ik nog wat ervaring mis. Daarom ben ik dankbaar dat ik vorig jaar het EK en het WK al mocht rijden. Daar pluk ik nu de vruchten was. Vorig jaar was alles nog heel indrukwekkend. In het triatlon stond ik er meer alleen voor, in het wielrennen wordt er meer voor mij gedaan. Nu wist ik dus al beter wat ik kon verwachten. De ervaring in de tijdrit zelf zal nog moeten groeien. Ik denk dat ik door de adrenaline iets te snel ben gestart. Het gevoel van op dat podium te staan en de mensen je naam te horen roepen… Dat ga ik nooit meer meemaken. Zo’n WK in eigen land was echt een unieke ervaring.” (gvdl)

Meer over WK Wielrennen