©  REUTERS

Lens-fans bestormen veld tijdens rust en zoeken confrontatie op met supporters van Rijsel

Opschudding in de Ligue 1 zaterdagavond tijdens de rust van het duel tussen Lens en Lille. Halfweg bestormden tal van thuissupporters het veld om de confrontatie op te zoeken met de bezoekende fans. Uiteindelijk wist Lens toch nog de drie punten thuis te houden na een 1-0.

Jens HeylenBron: BELGA

Het was het gevolg van een oververhitte eerste helft, waarbij over en weer met stoeltjes gegooid werd. Een supporter en een politieagent geraakten gewond tijdens de incidenten.

Ondanks de ongeregeldheden is de tweede helft van de derby gewoon op gang getrapt. Na een crisisoverleg met de ordetroepen werd beslist om extra mankracht op te trommelen om de veiligheid te kunnen handhaven.

In die tweede helft kregen de vurige supporters alsnog een doelpunt te zien. Een kwartier voor het einde vond Frankowski als enige de weg naar doel waardoor Lens drie punten bij op het conto mag zetten.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

RC Lens keurt geweld af

Achteraf veroordeelde het bestuur van de thuisclub de feiten. “Elke vorm van geweld wordt door RC Lens afgekeurd. Dit is schadelijk voor het beeld van onze regio. Een onderzoek is aan de gang. De club zal zowel bij de profliga als bij het gerecht een klacht indienen, en ik heb begrepen dat ook de tegenstander dat zal doen”, verklaarde Lens-directeur Arnaud Pouille.

Al tijdens de eerste helft waren er spanningen in de tribunes maar de poppen gingen pas echt aan het dansen tijdens de pauze. Supporters van de thuisploeg liepen toen het veld op richting bezoekende aanhang. Rijsel overwoog als teken van protest niet meer op het veld te komen, maar na overleg tussen de besturen en met een half uur vertraging werd er toch opnieuw gevoetbald. Lens won uiteindelijk met 1-0 van Rijsel, waar Amadou Onana inviel.

Een maand geleden werd het competitieduel tussen Nice en Marseille ook al ontsierd door ernstige incidenten. De Franse profliga bestrafte Nice daarna met drie matchen achter gesloten deuren en een strafpunt. De match moet ook op neutraal terrein worden herspeeld. Volgens Pouille is er evenwel geen vergelijking mogelijk. “De omstandigheden waren toen helemaal anders. Niemand van de spelers op het veld werd geraakt want alles gebeurde tijdens de rust. Ja, er zal zeker een oproeping voor de disciplinaire commissie volgen maar we zullen dan onze uitleg geven.”

(belga)