©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lotte Kopecky ziet Floortje Mackaij tweede rit en eindzege in de Tour de la Semois pakken

Floortje Mackaij (Team DSM) heeft zaterdag de tweedaagse rittenkoers Tour de la Semois op haar naam geschreven. De Nederlandse won de tweede rit over 105,5 kilometer tussen Bohan en Vresse-sur-Semois. Ze duwde zo Belgisch kampioene Lotte Kopecky, die vrijdag de eerste rit won, van de troon.

Jens HeylenBron: BELGA

Mackaij haalde het voor de Amerikaanse Tayler Wiles en de Nieuw-Zeelandse Ella Harris. Kopecky werd zesde, haar ploeggenote bij Lotto-Soudal Jesse Vandenbulcke achtste. Gisteren klopte Kopecky haar concurrente Mackaij nog in de sprint maar finaal moet ze dus haar meerdere erkennen in de Nederlandse van Team DSM.

Kopecky reed deze Tour de la Semois met de Belgische nationale ploeg, net als onder andere Jolien D’hoore en Valerie Demey. Volgende zaterdag rijden ze net als Vandenbulcke op het WK wielrennen de wegrit. Kopecky en D’hoore komen ook volgende week woensdag al in actie in de Mixed Team Relay.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(belga)