©  BART DEWAELE

Autosalon gaat dan toch door in 2022

Het Autosalon, officieel de Brussels Motorshow, gaat dan toch door. Dat bevestigt organisator Febiac vrijdagmiddag. De 99ste editie van deze populaire beurs vindt plaats van 14 tot 23 januari 2022 in de paleizen van Brussels Expo.

Eerder deze week klonken doemberichten over het Autosalon. Volkswagen-dochter D’Ieteren zou afhaken, en ook Stellantis (de fusiegroep van FCA en PSA) zou overwegen zijn kat te sturen, klonk het. Officiële bevestiging van die geruchten is er echter nooit gekomen. Organisator Febiac komt nu met een tegenbericht: het Autosalon zal wél doorgaan in 2022.

Welke merken er aanwezig zullen zijn, daarover verstrekt Febiac geen informatie. Om het salon te kunnen laten doorgaan, moeten er voldoende deelnemers zijn.

De Brussels Motorshow zal in het teken staan van technologische innovatie en meer bepaald elektromobiliteit, lichte bedrijfsvoertuigen en gemotoriseerde tweewielers, zegt Febiac. “Voertuigen zijn de laatste twee jaar sterk geëvolueerd, vooral door het aanbod van alternatieve aandrijvingen en connectiviteit. Daarom is het zeer belangrijk het brede publiek, de autoriteiten en de media te informeren over de vooruitgang die door onze sector wordt geboekt, met name in de strijd tegen de klimaatverandering en voor de verbetering van de luchtkwaliteit. In dit opzicht is de Brussels Motorshow een ideale vitrine en communicatieplatform.”

Meer over het autosalon

Aangeboden door onze partners