“Vrijdag start met lokale mistbanken en ochtendgrijs”

Vannacht blijft het droog met brede opklaringen. Tegen de ochtend kan er in landelijke gebieden lokaal een mistbank ontstaan. In sommige regio’s zou er ook lage bewolking gevormd kunnen worden. De temperatuur zakt naar een minimum rond 11°C.

Vrijdag kan er regionaal eerst wat ochtendgrijs voorkomen. Vervolgens wordt het een aantal uren vrij zonnig. Na het middaguur ontstaan er stapelwolken waardoor het wisselend bewolkt wordt. Het blijft overal in Limburg droog.

De temperatuur loopt op naar een maximum rond 21°C. Indien de gaten tussen de stapelwolken namiddag ruim genoeg zijn zou het zelfs 22 of lokaal 23°C kunnen worden. Doordat er slechts een zwak briesje uit het oosten waait zal de warmte goed voelbaar zijn en voelt het ook niet meteen fris aan op de momenten dat de zon tijdelijk achter wolken verdwijnt.

Tijdens de nacht naar zaterdag blijft het droog met wolken en opklaringen. De minima komen afhankelijk van de bewolkingsgraad ergens tussen 11 en 14°C uit. Onder brede opklaringen koelt het het sterkst af en bijgevolg kan er op deze plaatsen ook een mistbank of grondmist ontstaan.

Bekijk hier ook het weerbericht van de komende dagen.

Meer over Weerman Ruben Weytjens