©  ISOPIX

Serie A 

Sarri krijgt twee wedstrijden schorsing na “intimidatie” aan adres van Saelemaekers

Maurizio Sarri, de coach van het Italiaanse Lazio, is dinsdag voor twee wedstrijden geschorst. Hij “intimideerde” zondag na afloop van de wedstrijd tegen AC Milan Rode Duivel Alexis Saelemaekers.

Bron: BELGA

Lazio verloor zondag met 2-0 en Sarri was nadien behoorlijk nijdig. Hij liep op Saelemaekers af en de disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond heeft het nu over “intimidatie” en “bedreigende uitspraken”. Sarri ging nadien nog verhaal halen bij Zlatan Ibrahimovic, ploegmaat van Saelemaekers, en kreeg rood.

Dat de discplinaire commissie voor twee speeldagen koos in plaats van de traditionele enkele speeldag, is omdat Sarri “de beslissing van de arbitrage betwistte door godslasterende uitspraken te doen” in de spelerstunnel. Sarri, ex-coach van Napoli en Juventus, mist de wedstrijden tegen Cagliari en Torino. Bij de derby tegen AS Roma op 26 september kan hij opnieuw op de bank plaatsnemen.

Beelden van het incident:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(belga)