©  ISOPIX

Buitenlands voetbal

Real Madrid, Chelsea en Bayern München zijn al zo goed als zeker van de volgende ronde in de Champions League

Zowel Real Madrid, Chelsea als Bayern München hebben meer dan 90% kans om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. Het gerenommeerde sportdatabedrijf Gracenote bracht deze cijfers in de openbaarheid naar aanleiding van de start van de groepsfase van de Champions League, komende dinsdag. Bayern zou ook de grootste kans maken om de Champions League te winnen.

Jens Cansse

Gracenote berekende welke clubs het meeste kans maken om door te stoten naar de knock-outfase van de Champions League. Hierbij maakt het gebruik van de Euro Club Index. Dat is een ranglijst van alle Europese clubs op basis van de resultaten van de afgelopen vier jaar, met nadruk op de meest recente resultaten.

Uit die resultaten blijkt dat Real, Chelsea en Bayern nu al zo goed als zeker zijn van de volgende ronde, maar ook Manchester City, Barcelona en Sevilla maken een grote kans om door te stoten. Voor Club Brugge zijn de resultaten van het onderzoek minder rooskleurig. Zij maken slechts 4% kans om de volgende ronde te halen. Enkel de Moldavische ploeg Sheriff Tiraspol maakt minder kans volgens Gracenote.

 

 ©  Gracenote

Gracenote waagde zich ook al aan een berekening over de eindwinnaar. Daar kwam de Duitse recordkampioen Bayern München als beste uit. Ook het Manchester City van Kevin De Bruyne en groepsgenoot van Club Brugge maakt een grote kans om dit jaar de Beker met de Grote Oren de lucht in te steken. Al hangt veel natuurlijk af van de loting in de knock-outfase.

 

 ©  Gracenote