©  REUTERS

FBI geeft eerste document over aanslagen 11 september vrij: bewijs van bijstand aan kapers

De Amerikaanse politiedienst FBI heeft een eerste document vrijgegeven over de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten, meldt CNN. De nieuwszender zegt dat naar verwachting nog meer geheime stukken worden geopenbaard. De Amerikaanse president Joe Biden meldde ruim een week geleden al van plan te zijn documenten over de aanslagen naar buiten te brengen.

Bron: BELGA

In het stuk, dat uit 2016 stamt, staan volgens CNN details over FBI-onderzoek naar de vermeende steun die een Saudische medewerker van het consulaat en een vermoedelijke Saudische geheim agent in Los Angeles hebben verleend aan ten minste twee van de mannen die op 11 september 2001 vliegtuigen hadden gekaapt.

LEES OOK. Sobere plechtigheid, scherpe woorden voor Trump-aanhangers op herdenking 9/11

Het document beschrijft meerdere connecties en getuigenverklaringen die de politiedienst doet vermoeden dat Omar al-Bayoumi, die naar verluidt een Saudische student in LA was, een medewerker was van de inlichtingendienst van Saudi-Arabië. In het stuk staat dat de man nauw betrokken was bij het verstrekken van “reisbijstand, onderdak en financiering” om de kapers te helpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer