©  BELGA_HANDOUT

Vroegtijdige exit voor Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts in World Cup of Darts

Kim Huybrechts (PDC-36) en Dimitri Van den Bergh (PDC-5) zijn er zaterdag in het Duitse Jena niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van de World Cup of Darts. In de tweede ronde moest het Belgische duo met 2-0 het onderspit delven voor Oostenrijk.

Maarten VanhoofBron: BELGA

In een erg hoogstaande wedstrijd tussen Kim Huybrechts en Mensur Suljovic (PDC-27) werden de eerste twee legs verdeeld. Ondanks twee 180 maximum worpen van Huybrechts pakte Suljovic het derde leg. Met een 12 darter en een 136 uitworp brak de ex Joegoslaviër door de darts van Huybrechts, waarna hij ook het vierde spelletje pakte voor een 4-1 overwinning. Huybrechts wierp een gemiddelde van maar liefst 108,3 tegen 107,91 voor Suljovic, die ook net iets beter was bij het uitwerpen. 

Van den Bergh moest absoluut winnen tegen Rowby John Rodriguez (PDC-90). Maar de nummer vijf van de wereld kwam nooit in zijn ritme. Een ondermaats spelende Van den Bergh, die nochtans dubbelkansen kreeg, moest uiteindelijk een 4-2 nederlaag ondergaan, wat meteen de exit betekende voor de Belgen.

Meer over Dimitri Van den Bergh

Aangeboden door onze partners