© Thierry Dekkers

HIB-label voor medisch maatwerkproducent Fico Belgium

Zonhoven -

Fico Belgium uit Zonhoven maakt al bijna 20 jaar hulpmiddelen voor de medische industrie zoals relax-kussens, verzwaringsdekens, verpleegdekens, slaapzakken en hoezen voor massagetafels. Alles wordt in hun eigen atelier gemaakt, om zo volledig tegemoet te komen aan de vraag van de eindgebruikers. Met veel trots namen eigenaar-ondernemer Filip Frees en zijn team het officiële Unizo Handmade in Belgium-label in ontvangst, een bekroning voor makers van eerlijke, authentieke producten op kleine schaal.

Thierry Dekkers

“Ik groeide op in de medische groothandel van mijn ouders en merkte dat veel klanten vroegen om bepaalde producten aan te passen”, zegt Filip Frees, oprichter en zaakvoerder van Fico Belgium. “Dat zette mij aan het denken en zo kwam het idee om in 2001 een eigen productie-eenheid op te starten om producten te ontwikkelen die beter aan de noden van de klanten/gebruikers voldoen.”

Destijds startte Fico Belgium met één product: het relax-kussen. Dat is ondertussen uitgegroeid naar een collectie relaxkussens in 18 verschillende vormen en in vier uitvoeringen. “Daarnaast breidden we ons gamma in de loop der jaren uit met heel wat vernieuwende producten, waaronder slaapzakken, body’s, pyjama’s, hekbeschermers, hoofdkussens en glijzeilen. Doordat we alle artikelen in ons atelier in huis produceren, kunnen we producten volledig op maat maken, de hoogste kwaliteit garanderen, blijven innoveren, herstellingen uitvoeren en een zeer korte leveringstermijn garanderen.”

Heel wat sterke argumenten die ook leiden tot het behalen van het Handmade in Belgium-label van Unizo, overhandigd door Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg. “Met dat label zetten we ondernemers in de schijnwerpers die op kleine schaal eerlijke, authentieke producten maken”, aldus Lodewyckx. “Het maatwerk dat Filip Frees en zijn team leveren, past perfect binnen deze filosofie en wij zijn dan ook erg trots dat ook zij vanaf nu het officiële Handmade in Belgium-label mogen dragen.”

http://www.handmadeinbelgium.com

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio