Onder meer in Rijnland-Palts zorgde de regenval voor overstromingen, aardverschuivingen en zware ravage. 

Onder meer in Rijnland-Palts zorgde de regenval voor overstromingen, aardverschuivingen en zware ravage. ©  Boris Roessler/dpa

Duitse parlement akkoord met miljardensteun na overstromingen

Het Duitse parlement  is definitief akkoord met de miljardensteun voor de gebieden die in juli door zware overstromingen werden getroffen. Het fonds van in totaal 30 miljard euro is bedoeld voor het herstel van snelwegen, bruggen en andere schade door de watersnood.

ckaBron: BELGA

De Bondsraad, waarin de zestien deelstaten zijn vertegenwoordigd, heeft in navolging van de Bondsdag vrijdag ingestemd met het herstelfonds. 

De premier van Rijnland-Palts Malu Dreyer belooft dat “niemand zal worden vergeten”. Haar staat werd het zwaarst getroffen door de overstromingen, die in het westen van Duitsland circa 190 levens eisten. Er zijn nog steeds mensen vermist.

Dit jaar moet ongeveer 16 miljard euro van het fonds worden uitbetaald. De rest van het geld zal de komende jaren volgen. Rijnland-Palts kan rekenen 55 procent van de miljardensteun. Er gaat 44 procent naar Noordrijn-Westfalen en het overige geld gaat naar Beieren en Saksen.

Meer over Wateroverlast