©  RR

Kapotte stuurbekrachtiging nekt Neuville in Griekenland

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupé WRC) mogen een goed resultaat in de rally van Griekenland vergeten. Het duo kreeg af te rekenen met een probleem aan de stuurbekrachtiging, verliet de zone waar de banden gewisseld werden 24 minuten te laat om tijdens de rit nog eens twee minuten extra te verliezen.

Domien BrepoelsBron: BELGA

Thierry Neuville kloeg vrijdagochtend al over onvoorspelbaar gedrag van zijn Hyundai. Maar die problemen waren klein bier vergeleken wat zich vrijdagmiddag voordeed. Neuville verliet de bandenwisselzone 24 minuten te laat, kreeg 4 minuten straftijd en verloor tijdens de rit nog eens 2 minuten. “Er is een probleem met de stuurbekrachtiging. Dit is een dag om te vergeten, maar we blijven vechten. Er resten ons nog twee ritten, we geven niet op.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Of Neuville het euvel kan herstellen is nog maar de vraag. Met nog zo’n 45 km aan klassementsritten voor de boeg wordt het een zware klus voor de Belg om die ritten zonder stuurbekrachtiging af te werken. Toch zal hij het proberen want bij een eventuele opgave krijgt hij per gemiste rit 10 minuten straftijd.

Meer over Thierry Neuville

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws