©  Yorick Jansens

Genkse Karolien Lemmens nieuwe ‘Health and Performance’ coördinator van voetbalbond

De Belgische voetbalbond kondigde vrijdagvoormiddag aan dat Karolien Lemmens de nieuwe ‘Health and Performance coördinator’ wordt. De Genkse volgt Philippe Rosier op, die algemeen directeur bij Voetbal Vlaanderen werd.

Jonas Withouck

“Lemmens is geen onbekende binnen onze federatie”, klinkt het op de website van de Belgische voetbalbond. “Ze begon enkele jaren geleden bij de U16 en U17. Sinds eind 2018 is ze ook aan de slag als dokter bij onze Red Flames. Dat combineert ze met de U18, waar ze ploegdokter is in de staf van bondscoach Thierry Siquet. Lemmens blijft naast haar nieuwe rol ook arts bij die ploegen.”

Maar wat houdt de functie van Health and Performance coördinator nu juist in? “Lemmens zal het departement coördineren en een strategie uitwerken. Ze is verantwoordelijk voor een goede werking van alle wetenschappelijke en medische departementen binnen de federatie: dokters, fysieke trainers, masseurs, GPS-analyses, mentale coaches… Lemmens zal de uitgestippelde strategie van haar voorganger Rosier verfijnen.”

“Ik ben heel blij om aan deze functie te beginnen”, aldus Lemmens. “Op die manier kan ik mijn interesse in het bedrijfsleven combineren met mijn medische achtergrond. Het wordt een mooie uitdaging.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners