© Viviane Claes

Bos- en Heikabouters ontvangen meer dan 1.300 wandelaars

Oudsbergen -

De Bos- en Heikabouters organiseerden in het weekend van 4 en 5 september hun Braambierentocht.

Viviane Claes

Het beloofde een prachtig zonnig weekend te worden, maar toch liet de zon zich zaterdag pas in de late namiddag zien. Zondag scheen de zon de hele dag tot grote vreugde van de wandelaars die zelfs van ver buiten Limburg kwamen om te wandelen. De pijlers hadden een prachtig parcours gemaakt door bossen, velden en heidevlakten met bloeiende heide.

Op alle parcours vond men braambessenstruiken met zijn rijpe zwarte bessen vandaar ook de naam van deze wandeltocht maar dan in het plaatselijk dialect. Iedereen had keuze tussen verschillende afstanden 4-5-7-10-14 en 20 km. Door deze verschillende afstanden te combineren kon men ook 12-15-17-24 en 30 km wandelen.

Er werd ook gewandeld in alle mogelijke richtingen, vanaf de startplaats in zaal Loweta, naar het Nationaal Park Hoge Kempen, in de vallei van de Kleine Beek, in en rond het natuurreservaat Oudsberg, tot het Domeinbos Aerdshouw en zelfs richting Solterheide. Zowel op de startplaats als op de rustpost stonden de vrijwilligers klaar om de wandelaars, op hun vraag en coronaproof, te voorzien van een hapje en een drankje.

http://bos-heikabouters.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio