©  AFP

Tennis

Kim Clijsters gaat dan toch nog tennissen dit jaar: “Ik zie jullie snel!”

Het leek een jaar zonder tennistoernooi te worden voor Kim Clijsters, maar daar komt alsnog verandering in. De voormalige nummer één van de wereld kreeg en accepteerde een wildcard van het WTA-toernooi van Chicago. Dat vindt plaats van 27 september tot 3 oktober.

Hans Jacobs en Vincent Van Genechten

“Bedankt voor de wildcard. Ik kijk ernaar uit om Chicago voor het eerst te bezoeken en opnieuw op het circuit te verschijnen. Ik zie jullie snel”, tweette Clijsters.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Breese is nog steeds populair bij wedstrijdorganisatoren, zeker in haar tweede thuisland de Verenigde Staten. Chicago (27 september-3 oktober) mag dan wel op het eind van het seizoen plaatsvinden, met een prijzenpot van 500.000 dollar is het geen prutstoernooi. Heel wat toppers hebben al toegezegd - ook Elise Mertens. Clijsters krijgt dus een wildcard als een van de 64 speelsters, terwijl de voormalige nummer één van de wereld momenteel 1.093ste staat.

Voor Clijsters, die inmiddels met haar gezin naar New Jersey is verhuisd, is het een ‘makkelijke’ trip, want dichtbij en de Amerikaanse familie kan op bezoek komen. Het is evenwel afwachten of haar eerste officiële toernooi dit jaar de tweede comeback van de inmiddels 38-jarige Clijsters weer nieuw leven inblaast. Het is van de US Open vorig jaar geleden, in september 2020, dat ze haar laatste officiële match speelde. Ze had daarna af te rekenen met corona. Dit voorjaar zei ze af voor Miami en voor Charleston wegens niet competitieklaar, want geopereerd aan de knie. Ze speelde wel eind juli een demonstratiematch in Atlanta, die ze verloor tegen Sloane Stephens – en met een ingetapete kuit en nog niet op competitiegewicht. Ze weigerde daarna een wildcard voor de US Open die momenteel bezig is, want ze voelde zich niet klaar.

World Team Tennis

Clijsters is van plan om, net zoals vorig jaar, weer deel te nemen aan de World Team Tennis, een ploegencompetitie met kortere wedstrijden dan op het WTA-circuit. Die vindt dit jaar plaats begin november in Indian Wells.

Clijsters kondigde haar tweede comeback twee jaar geleden aan. Tot nog toe speelde ze drie officiële toernooien en verloor ze drie keer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Kim Clijsters