©  ISOPIX

Even schrikken voor Die Mannschaft: vliegtuig maakt onvoorziene landing in Schotland

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft donderdag bevestigd dat het vliegtuig met aan boord de Duitse selectie woensdagavond laat uit “veiligheidsredenen” een onvoorziene landing heeft moeten maken in het Schotse Edinburgh. De Mannschaft was op de terugweg van een WK-kwalificatiewedstrijd in IJsland (0-4).

Jonas WithouckBron: BELGA

De juiste redenen voor de onvoorziene landing van de vlucht van Reykjavik naar Frankfurt werden in eerste instantie niet bekendgemaakt. De DFB zei in een tweet alleen dat het om een “veiligheidscontrole van het vliegtuig” ging. “Alles verliep vlot en zeer professioneel”, voegde de DFB eraan toe.

De Litouwse chartermaatschappij KlasJet, die instond voor de vlucht, liet nadien weten dat het om een probleem met een elektrische generator ging. “In overeenstemming met het veiligheidsprotocol van zowel Boeing als het bedrijf besloot de bemanning vervolgens naar de dichtstbijzijnde luchthaven te vliegen”, zei een woordvoerster van KlasJet, die verzekerde dat “de passagiers op geen enkel moment aan een risico werden blootgesteld”.

Volgens de voetbalbond is er ‘s ochtends vanuit Duitsland een ander vliegtuig naar Edinburgh vertrokken om de delegatie terug te brengen.  

Aanvoerder Manuel Neuer, Serge Gnabry en Joshua Kimmich waren niet aan boord van het vliegtuig dat in Edinburgh landde, omdat het Bayern-trio donderdagochtend rechtstreeks naar München terug zou vliegen.