Novak Djokovic. ©  EPA-EFE

Novak Djokovic voorbij Matteo Berrettini naar halve finales op US Open

Novak Djokovic heeft de halve finale bereikt van de US Open. De Servische nummer 1 van de wereld versloeg de Italiaan Matteo Berrettini, als zesde geplaatst, in vier sets: 5-7, 6-2, 6-2 en 6-3.

Tom MasBron: BELGA

Berrettini begon sterk en dwong de toernooifavoriet tot het maken van fouten in de eerste set. Bij 5-5 brak de Italiaan de service en pakte na 77 minuten de eerste set. Daarna ging Djokovic veel constanter spelen en maakte hij amper nog onnodige fouten, terwijl de Italiaan zijn niveau van de eerste set niet kon vasthouden.

De wedstrijd was een reprise van de finale op Wimbledon. Toen won Djokovic ook in vier sets en pakte hij zijn 20ste grandslamtitel. Mocht hij het toernooi winnen, dan wordt hij recordhouder met 21 grandslamzeges. Roger Federer en Rafael Nadal hebben net als Djokovic 20 titels.

In de halve finale neemt Djokovic (34) het op tegen de tien jaar jongere Alexander Zverev. De als vierde geplaatste Duitser won eenvoudig van zijn Zuid-Afrikaanse leeftijdgenoot Lloyd Harris in 7-6 (6), 6-3 en 6-4.

Matteo Berrettini. ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer