©  REUTERS

Stevige sancties na uit de hand gelopen derby: puntenaftrek voor Nice, spelers en coach Marseille geschorst

De Tuchtcommissie van de Franse voetbalbond heeft stevige straffen uitgedeeld na het staken van de competitiewedstrijd tussen Nice en Olympique Marseille eerder dit seizoen. Nice krijgt een punt in mindering, de wedstrijd moet op neutraal terrein en achter gesloten deuren worden overgespeeld en enkele betrokkenen worden geschorst voor hun aandeel in de ongeregeldheden.

Jonas WithouckBron: BELGA

De wedstrijd liep enkele weken geleden volledig uit de hand en werd in de 75e minuut stilgelegd door de scheidsrechter nadat fans van Nice het veld hadden bestormd. Een kwartier voor tijd hadden spelers van Marseille er genoeg van dat ze bij het nemen van een hoekschop voortdurend werden bekogeld door fans van de thuisclub en gooide een van hen, Dimitri Payet, een plastic flesje terug naar de tribune. Vervolgens bestormden fans van de thuisclub het veld.

In totaal moet Nice drie duels zonder publiek voetballen. Eén daarvan, tegen Bordeaux, is inmiddels al gespeeld. Marseille-middenvelder Payet werd vanwege zijn gedrag voor een duel geschorst, zijn ploeggenoot Alvaro Gonzalez voor twee duels. Conditietrainer Pablo Fernandez, die het veld opkwam en een supporter van Nice een slag uitdeelde, kreeg een schorsing van negen maanden opgelegd.

Nice leidde op het moment dat het duel werd stilgelegd met 1-0. Marseille vond de situatie dusdanig onveilig dat het de wedstrijd niet meer wilde uitspelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.