© André Peeters

© André Peeters

© André Peeters

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Zangkoren Singhet Vro en Pro Cantare gefuseerd tot één groot koor

Oudsbergen -

Donderdag 2 september 2021 was een memorabele dag voor twee koren die de handen, maar vooral de klanken van de niet meer getrainde stemmen op elkaar gingen afstemmen. Zangkoren Singhet Vro (Opglabbeek) en Pro Cantare (Opoeteren) fuseerden tot één groot koor.

André Peeters

Het Opglabbeekse zangkoor Singhet Vro kreeg er zomaar in een keer een half koor van Pro Cantare uit Opoeteren bij. Hun dirigent, Martin Gonnissen, vond het na jarenlange inzet, welletjes en legde het dirigeerstokje aan de kant. Singhet Vro had de grote zaal van den Ichter klaargezet voor de leden van beide koren. Eerst werd er kennisgemaakt bij een drankje met de leden van Pro Cantare. Natuurlijk waren de leden van Singhet Vro ook blij met het weerzien en werd er lang gekeuveld.

De voorzitter van Singhet Vro, Jos Baeten, heette iedereen welkom en hoopte op een goede verstandhouding en samenwerking. Hij gaf al datums mee voor de volgende evenementen en misvieringen. Na zijn korte introductie gaf hij het woord aan Marc Kalkhoven, de dirigent van Singhet Vro. Ook hij hield het kort, want iedereen was gespannen en benieuwd hoe de eerste noten zouden klinken in de lege zaal.

Na het inzingen werden enkele liedjes die beide koren kenden gerepeteerd. Daarna werden nieuwe liederen aangeleerd om bij een volgend optreden te kunnen brengen. "Nu de coronatijden hopelijk achter ons liggen, wordt het tijd dat we als één groot koor onze zangkwaliteiten nog eens aan het grote publiek kunnen laten horen", klinkt het. "Na meer dan anderhalf jaar niet meer gezongen te hebben, was iedereen tevreden nog eens te kunnen kwelen als vanouds."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio