EH.Gerard Vinken ontving de bronzen medaille van verdienste uit handen van burgemeester Stijn Van Baelen.

EH.Gerard Vinken ontving de bronzen medaille van verdienste uit handen van burgemeester Stijn Van Baelen.

Bronzen medaille voor EH. Gerard Vinken

Bocholt -

Priester en volksmens Gerard Vinken ontving zaterdagavond uit handen van burgemeester Stijn Van Baelen de bronzen medaille voor verdienste. Vooraf werd pastoor Gerard, ter gelegenheid van zijn gouden priesterjubileum, gehuldigd door zijn parochianen.

Zaterdagmiddag trok schutterij Sint Joris Kaulille in vol ornaat naar de woning van EH. Gerard Vinken. Vandaar ging het naar de St. Benedictuskerk voor een feestelijke misviering. Na de misviering en de huldiging door de kerkraad, in een bomvolle St. Benedictuskerk, klonken er overal lovende woorden.

“Voor zijn inzet in de voorbije halve eeuw in verschillende parochie ‘s, voor zijn gedreven engagement en zijn immer gulle lach. Niet te vergeten de jaarlijkse dialectmissen waar hij het volk op zijn hand krijgt. Kortom, Gerard is iemand die het woord in daden omzet. Iemand die mensen weet te raken en voor de zwaksten in onze samenleving opkomt”, verduidelijkte de voorzitter van de kerkraad van Lozen, Jos Bielen.

Verder werd ook de loopbaan van Gerard als priester geschetst, met aandacht voor de bewoners van Sint-Oda en de inzet als begeleider van bedevaarten. Na de misviering werden de familie en vrienden van Pastoor Gerard, de Zusters van Klaarland, de misdienaars van St. Oda en ook de Lozense en Kauliller parochianen uitgenodigd in de feesttent voor een receptie en een heus volksfeest op het kerkplein in Lozen.

Burgemeester Stijn Van Baelen wist Gerard te verrassen met een bijzonder eerbetoon. “Doe maar gewoon, het handelsmerk van Gerard. Een warme mens die in daad en woord toont hoe het ook anders kan. Vooral zijn inzet voor de zwakkere in onze gemeenschap. Het toont wie Gerard echt is.” Met het toekennen van deze bronzen medaille erkent Bocholt de grote verdiensten van EH. Gerard Vinken en heeft hij een plaats in de eregalerij van verdienstelijke Bocholtenaren.

 RDr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio