Stijn Van Baelen burgemeester van Bocholt 

Stijn Van Baelen burgemeester van Bocholt © roger dreesen

Bocholt wil snel duidelijkheid over regiovorming

Bocholt -

Burgemeester Stijn Van Baelen vraagt in een open brief aan Vlaams Minister Somers snel duidelijkheid omtrent het dossier ‘regiovorming’. Deze vraag komt er naar aanleiding van een nakende fusie van vier politiezones in Noord-West Limburg.

Bocholt hoort basis van de regiovorming bij ‘Noord-Limburg’. In kader van de mogelijke fusie van deze vier politiezone ’s, Hano, Kempenland, Lommel en Beringen-Ham-Tessenderlo, werd Bocholt daarom ook gecontacteerd.

Van Baelen (Via): “Als Bocholt tot de regio (subregio) Noord-Limburg behoort zal het uit de politiezone Carma moeten stappen en toetreden tot nieuwe Politiezone in Noord-West Limburg. Arrondissementcommissaris Michel Carlier, en alle burgemeesters die nu de grote politiezone fusie Noord-West Limburg voorbereiden, vroegen om deel te nemen aan deze besprekingen. Een duidelijk Vlaams standpunt omtrent de regiovorming zou ons helpen bij het maken van deze belangrijke keuze.”

Bocholt wil vooral dubbel administratief werk, kosten vermijden en snel duidelijkheid over een mogelijke uitstap van Bocholt uit de zone Carma. “De mogelijke overstap naar een andere nieuwe grote politiezone vraagt om duidelijkheid vanuit Vlaanderen”, besluit burgemeester Stijn Van Baelen.

Oppositiepartij Nieuwe Unie verwacht als Bree en Bocholt in verschillende regio’s ondergebracht ondergebracht worden de dienstverlening van politie en brandweer zal verslechteren. Nieuwe Unie pleit er voor dat Bree en Bocholt tot dezelfde regio blijven behoren, liefst regio Limburg Noord.  RDr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio