©  BELGA

Belgisch Paralympisch Comité zet eerste stappen naar officiële klacht tegen sabotage van rolstoel Peter Genyn

Het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) heeft na de 100 meter in de T51-klasse op de Paralympische Spelen in Tokio, die vrijdag werd gewonnen door onze landgenoot Peter Genyn, de eerste stappen gezet voor een officiële klacht. Voor de race werd de rolstoel van Genyn gesaboteerd met drie lekke banden en een gebroken kader als gevolg.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

LEES OOK. Sabotage van rolstoel kon Peter Genyn niet van goud houden: “Werk van lafaard. Ik heb een vermoeden wie het was”

Het BPC zette intussen de eerste nodige stappen bij het lokale organisatiecomité en het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Ook de bevoegde instanties van de venue werden op de hoogte gebracht. Momenteel worden bewijzen verzameld. Nadien zal een officiële klacht worden ingediend. Dat zal tijd in beslag nemen en wellicht ook eerder van symbolische waarde zijn.

“We willen ten minste ermee voor kunnen zorgen dat dit in de toekomst niet meer ongestraft kan gebeuren”, klinkt het.

Ondanks de sabotage verlengde Genyn vrijdag zijn paralympische titel op de 100 meter in een paralympisch record (20.33). Met Roger Habsch (brons) stond er nog een tweede Belg op het podium. De 44-jarige Genyn pakte eerder deze Spelen ook al zilver op de 200 meter.