©  AFP

Moderna vraagt goedkeuring voor derde dosis coronavaccin in VS

Moderna heeft in de Verenigde Staten de toelatingsprocedure in gang gezet voor een derde dosis van zijn coronavaccin. Dat heeft het farmabedrijf aangekondigd.

Bron: BELGA

Het Amerikaanse bedrijf heeft resultaten van onderzoeken bij zowat 350 proefpersonen gedeeld. Zij kregen zes maanden na hun tweede inenting een herhaaldosis van 50 microgram, de helft van de eerste dosissen.

Volgens Moderna is het aantal antilichamen tegen het virus aanzienlijk verzwakt zes maanden na de eerste vaccinaties. Een derde dosis brengt dat weer op peil.

In de komende dagen wil Moderna ook gegevens delen met andere bevoegde regulatoren, waaronder  het Europese Geneesmiddelenagentschap. 

Eerder al Pfizer

Pfizer en BioNTech, die samen een vaccin volgens dezelfde mRNA-technologie leveren, hebben al documenten ingediend bij de Amerikaanse autoriteiten om goedkeuring te vragen voor hun derde dosis.

In de VS kunnen sommige mensen met verzwakte immuniteit al een derde vaccindosis krijgen. 

Het toedienen van extra coronaprikken ligt gevoelig, omdat het vaccineren in veel ontwikkelingslanden maar moeizaam op gang komt door een gebrek aan vaccindoses.

Meer over Moderna

Aangeboden door onze partners