©  BELGA

Atletiek

Discuswerper Philip Milanov over matig seizoen: “Is vooral een mentale kwestie”

Philip Milanov eindigde woensdag als zevende bij het discuswerpen van de Memorial Van Damme in het Ter Kamerenbos in Brussel. Hij gooide 63m01, in de lijn van zijn seizoen. De Bruggeling gooide dit jaar nooit voorbij de 64 meter, terwijl zijn nationaal record 67m26 bedraagt.

Valerie Van AvermaetBron: BELGA

“Dit was min of meer wat ik verwacht had”, zei Milanov na zijn wedstrijd. “Het was een beetje zoeken omdat de ring glad was, maar uiteindelijk is het gelukt. Ik ben gematigd tevreden met dit resultaat, al tonen mijn trainingen dat ik meer dan 65 meter zou moeten aankunnen. Ik zit met schrik om fouten te maken, dat is al heel het seizoen een probleem. Het is vooral een mentale kwestie.”

Dat hij er geen goed jaar heeft opzitten, weet de nationale recordhouder zelf ook. “Dit seizoen heb ik geen enkele keer het niveau gehaald waar ik op gehoopt had”, klinkt het. “Iedereen heeft zijn ups en downs, al ging het op training echt goed. Daar gooide ik voorbij de 67 meter, maar in wedstrijdomstandigheden liep het mis op mentaal vlak. En daarnaast heb ik iets te veel proberen aanpassen en uitproberen met mijn techniek. Ik was wat in de war daardoor.”

Ondertussen jaagt Milanov zich minder op als hij matig presteert. “Het is wel frustrerend dat ik niet laat zien wat ik zou moeten kunnen op basis van mijn trainingen, maar uiteindelijk ben ik er, in de loop van het seizoen, wel aan gewend geraakt. Ondertussen maak ik er mij niet druk meer in”, besloot hij.

(belga)

Meer over Memorial Van Damme