©  EPA-EFE

David Goffin en Alison Van Uytvanck uitgeschakeld in eerste ronde US Open

De US Open zitten er al op voor David Goffin en Alison Van Uytvanck. Goffin verloor in de eerste ronde van de Amerikaan Mackenzie McDonald in drie sets: 6-2, 7-5 en 6-3. De 30-jarige Goffin (ATP-30) stond in New York als 27ste reekshoofd op de tabel. Alison Van Uytvanck (WTA-61) sneuvelde in de eerste ronde met 6-4 en 6-3 tegen de Spaanse Paula Badosa (WTA-26).

Het is de eerste keer sinds 2016 dat Goffin al in de eerste ronde sneuvelt op het hardcourt in Flushing Meadows. Ook bij zijn eerste twee deelnames, in 2012 en 2013, overkwam hem dat. De voorbije vier jaar bereikte Goffin telkens de achtste finales van het vierde en laatste Grand Slam van het seizoen.

Dit jaar slaagde Goffin er niet in ook maar één wedstrijd te winnen op een Grand Slam. Ook op het Australian Open en Roland-Garros verloor hij in de eerste ronde en voor Wimbledon moest hij geblesseerd afzeggen.

Ook Van Uytvanck overleefde de eerste ronde niet. 

Ook Van Uytvanck overleefde de eerste ronde niet. ©  USA TODAY Sports

Alison Van Uytvanck (WTA-26) heeft zich evenmin voor de tweede ronde van het US Open kunnen plaatsen. De 27-jarige Vlaams-Brabantse verloor in 1 uur en 20 minuten met 6-4 en 6-3 van de 23-jarige Spaanse Paula Badosa (WTA-26).

Het is de zevende keer op acht deelnames dat Van Uytvanck meteen uitgeschakeld wordt op het hardcourt van Flushing Meadows. In 2019 bereikte ze wel de tweede ronde en was dat het eindstation. Ook op het Australian Open kon Van Uytvanck nog maar één wedstrijd winnen. Voor de andere Grand Slams kan ze betere resultaten voorleggen, met een kwartfinale op Roland-Garros 2015 en een achtste finale op Wimbledon 2018 als uitschieters.

(gvdl/Belga)

Meer over David Goffin