©  ISOPIX

Sifan Hassan loopt mijl in plaats van aanval te doen op wereldrecord 10.000 meter op Memorial Van Damme

De Nederlandse topatlete Sifan Hassan zal vrijdag (3 september) tijdens de Memorial Van Damme dan toch geen aanval op het wereldrecord van de 10.000 meter wagen. Ze neemt wel deel aan de mijl.

Bron: BELGA

De 28-jarige Hassan acht zich na zware Olympische Spelen waar ze drie medailles won (goud op 5 en 10 km, brons op 1.500m) niet meer in staat om een goede 10.000 meter te lopen, zo laat de organisatie van de 45e Memorial maandag weten. Ze kiest voor de kortere mijl, waar ze wel nog voldoende scherpte heeft om voor de winst mee te strijden in een sterk bezette race. In diezelfde mijl zal Elise Vanderelst het Belgisch record aanvallen. De overige atleten die op de 10.000 meter zouden starten, versterken het veld van de 5.000 meter

Op de plaats in het programma waar de 10.000 meter wegvalt, is er nu ruimte voor een  800 meter mannen. Goed nieuws voor Eliott Crestan die daar na zijn sterke prestatie in Tokio (halve finale met een PR van 1:44.84) op hoopte. Met de zilveren medaillewinnaar Ferguson Rotich en Cornelius Tuwei (achtste tijd van het jaar) heeft hij te duchten Keniaanse concurrenten.