©  Shutterstock

ZOMERHACK. Zo verwijder je kaarsvet uit je tafelkleed

Het is zomer en dat zullen we geweten hebben! Geniet van een barbecue in de tuin, een terrasje of een snoepreisje. Om optimaal te kunnen genieten van de zon en van elkaar deelt Billie.be elke week zomerhacks die jou het leven net dat tikkeltje gemakkelijker maken. Deze week: zo haal je gemakkelijk kaarsvet uit je tafelkleed.

Lien Lammens

Wat is het probleem? De zon mag dan al langzaam ondergaan, jouw tuinparty is nog lang niet gedaan. Om voor een beetje licht te zorgen en meteen ook de gezelligheid te bevorderen, zet je een reeks kaarsen op tafel. Leuk feestje, tot je de volgende dag het gesmolten kaarsvet op je tafelkleed ontdekt ...

LEES OOK:

De oplossing? Er bestaan verschillende manieren om kaarsvet uit stof te verwijderen. Zo kan je het tafelkleed even in de vriezer steken totdat het kaarsvet echt hard aanvoelt en je het er gemakkelijk af kan krabben.

Of je kan het kaarsvet eruit strijken. Spreid het tafelkleed uit over je strijkplank en leg een stukje keukenrol of een koffiefilter op de vlek. Zet je strijkijzer op de laagste stand en strijk over het papier tot de wax volledig geabsorbeerd is.

Aangeboden door onze partners

Niet te missen