©  AFP

Yamaha schorst MotoGP-coureur Maverick Viñales voor race in Oostenrijk

Raceteam Yamaha heeft MotoGP-coureur Maverick Viñales teruggetrokken voor de Grote Prijs van Oostenrijk van komend weekend. Het team heeft de 26-jarige Spanjaard geschorst, omdat die zijn motor tijdens de Grote Prijs van Stiermarken afgelopen zondag “zonder verklaring verkeerd zou hebben bediend”.

Bron: BELGA

Viñales haalde zondag de finish in de wedstrijd niet. De Spanjaard zei dat hij meerdere elektronische problemen met de motor had. Yamaha kwam tot het besluit na een diepgaande analyse van de telemetrie en data in de afgelopen dagen.

“Yamaha’s conclusie luidt dat de acties van de coureur hadden kunnen zorgen voor significante schade aan de motor van zijn YZR-M1, wat had kunnen leiden tot ernstige risico’s bij de coureur zelf en alle andere rijders in de MotoGP-race”, meldde de renstal.

Yamaha roept geen vervanger op voor de Spanjaard voor de Grote Prijs van Oostenrijk. Het team heeft nog geen beslissing genomen of Viñales in de daaropvolgende races nog in actie komt. Daarvoor zijn volgens Yamaha een gedetailleerde analyse van de situatie en gesprekken met de coureur nodig.

Viñales vertrekt na dit seizoen bij het fabrieksteam van Yamaha. In overleg is besloten het contract van de Spanjaard, dat nog een jaar doorloopt, aan het einde van dit seizoen te beëindigen.