©  BELGA

Anderlecht, Gent en Antwerp kennen mogelijke tegenstanders in laatste voorrondes Europa/Conference League

Antwerp, met nul op zes momenteel de rode lantaarn in de Jupiler Pro League, neemt het in de play-offronde van de Europa League op tegen de winnaar van het duel tussen het Cypriotische Omonia Nicosia en het Estse Flora Tallinn, zo wees de loting van maandag op de hoofdzetel van de Europese Voetbalconfederatie UEFA uit.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Genk tegen winnaar van Monaco-Sparta Praag in eventuele play-offronde Champions League

In de Europa League is de Belgische Bekerwinnaar, of in dit geval met de nummer drie uit de hoogste afdeling Antwerp als vervanger, voor het eerst niet meer rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase.

The Great Old komt in de play-offronde terecht, waar ze evenwel in de groep met de hoogste prioriteit zitten en dus genieten van een beschermd statuut. Zij komen er uit tegen een team dat momenteel nog een derde voorronde moet afwerken: Omonia Nicosia of Flora. De heenwedstrijden in de play-offronde worden op 19 augustus gespeeld, de terugwedstrijden een week later op 26 augustus. De winnaars stoten door naar de EL-groepsfase, voor de verliezers is er een plaats in de groepsfase van de Conference League.

 

 ©  BELGA

Ook voor het derde Europese niveau werd maandag geloot voor de play-offronde. In de Conference League zitten er met Anderlecht en AA Gent twee Belgische vertegenwoordigers, zij moeten eerst nog voorbij de derde voorronde zien te geraken. Gent schakelde eerder al het Noorse Valerenga uit en ontmoet nu het Letse Rigas, Anderlecht krijgt het Albanese Laçi voorgeschoteld.

In de play-offronde komt paars-wit uit tegen het Ierse Dundalk of het Nederlandse Vitesse. Voor Gent wordt het een clash met het Russische Rubin Kazan of het Poolse Rakow Czestochowa.