Het Oekraïnse Go_A, dat recent indruk maakte op het Eurovisiesongfestival, komt naar Crammerock. 

Het Oekraïnse Go_A, dat recent indruk maakte op het Eurovisiesongfestival, komt naar Crammerock. ©  EPA-EFE

Crammerock heeft er vertrouwen in en maakt affiche voor festival bekend

De organisatie van Crammerock heeft er vertrouwen in. Zopas werd de affiche voor het festival in Stekene, dat tijdens het eerste weekend van september zal plaatsvinden, aangekondigd. Onder andere Tourist LeMC en Zwangere Guy zullen hun opwachting maken. Maar verwacht u ook aan optredens van het Oekraïnse Go_A, The Kooks en het Nederlandse Doe Maar.

Wout Desmytere

De organisatie van Crammerock lijkt vastberaden om het festival te laten doorgaan. “Alle bands, leveranciers, lokale overheden, sponsors en ons leger van 500 trouwe vrijwilligers zijn enorm gemotiveerd om het maximaal mogelijke te verwezenlijken”, klinkt het. Woensdag start de ticketverkoop voor het festival, dat op vrijdag 3 en zaterdag 4 september 2021 zal plaatsvinden.

Dat festivalgangers een Covid Safe Ticket (CST) moeten kunnen voorleggen, hoeft intussen niet meer te verbazen. “De invoering van het Covid Safe Ticket, de hoge vaccinatiegraad die tegen Crammerock bereikt zal zijn en de onmisbare ondersteuning van Toerisme Vlaanderen en de Gemeente Stekene maken een veilige editie mogelijk dit jaar.”

Maar u wil vooral weten wie er straks het podium zal betreden. Een opvallende naam is alvast Go_A, de Oekraïnse verrassing op het afgelopen Eurovisiesongfestival. Uit eigen land komen onder andere Tourist LeMC, Zwangere Guy, Dikke en Tiewai de Belgische hiphopkleuren verdedigen. Trouwe luisteraars van De afrekening kunnen hun harten ophalen aan optredens van Portland, Equal Idiots en Ramkot. De Mens zorgt voor de vertegenwoordiging van de Belpop.

Verder komen Henny Vrienten en de zijnen een feestje bouwen met hun band, het Nederlandse Doe maar. Er is ook bezoek uit Groot-Brittannië met The Kooks (die de vijftiende verjaardag van hun debuutplaat vieren) en de cultgroep Suede. Wie wil dansen, kan dan weer rekenen op Arsenal en Compact Disk Dummies.

De ticketverkoop start op woensdag 4 augustus om 11 uur ‘s ochtends via www.crammerock.be.