© Nico Francois

© Nico Francois

© Nico Francois

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Stad zet animatoren van speelpleinwerking in de kijker

Tongeren -

Jaarlijks spenderen zo’n 40.000 jongeren een groot deel van hun vrije tijd als animator tijdens de speelplein- of een andere vakantiewerking. Samen met de kinderen en jongeren beleven de animatoren veel plezier en bezorgen ze hen een toffe tijd.

Nico Francois

“Voor het vierde jaar op rij is de laatste donderdag van juli de ‘Dag van de Animator’. Hét moment waarop we ouders oproepen om de jongeren, die hun kinderen een fijne vakantie bezorgen, te bedanken voor hun inzet en enthousiasme”, zegt burgemeester Patrick Dewael. “Corona zet het belang van animatoren nogmaals in de verf: zonder hen is er immers geen sprake van speelplein- of vakantiewerkingen. Niet alleen de vele ouders, maar vooral ook de kinderen zijn blij met de heropstart van de jeugdwerking. Plots groeit weer het besef hoe waardevol en noodzakelijk deze initiatieven zijn en hoezeer ouders en kinderen op deze jaarlijkse initiatieven rekenen.”

Niet vanzelfsprekend

“Tijdens de schoolvakanties zorgen onze animatoren ervoor dat de kinderen een leuke tijd beleven tijdens de speelpleinwerking”, vult schepen van Jeugd An Christiaens aan. “Van ’s ochtends vroeg tot in de late namiddag staan zij dagelijks klaar met hun creativiteit en inzet. Ze doen dit vaak gratis of tegen een kleine vrijwilligersvergoeding. Voor onze speelpleinwerking kunnen we elk jaar opnieuw rekenen op een groep van een 60-tal vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat onze kinderen écht vakantie beleven. Laten we dat vooral niet vanzelfsprekend vinden. We zijn hen dan ook enorm dankbaar hiervoor.”

Op donderdag 29 juli zette de stad Tongeren haar monitoren extra in de bloemetjes. Iedere animator kreeg een externe batterij waarmee ze onder meer hun gsm kunnen opladen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio