©  REUTERS

Sir Alex Ferguson “opgewonden en vereerd” door gepland standbeeld in Aberdeen

Sir Alex Ferguson is “opgetogen” met de plannen van zijn Schotse ex-club Aberdeen om een standbeeld ter ere van hem te bouwen. The Dons gaven donderdag te kennen dat het bronzen monument aan het Pittodrie Stadium het eerste in een reeks zal zijn om clublegendes te eren.

Maarten VanhoofBron: BELGA

Het standbeeld zal gemaakt worden door Andy Edwards en is gebaseerd op een foto van Sir Alex tijdens de titelviering van Aberdeen in 1980. Edwards legde recent ook de hand aan beelden voor The Beatles, Sir David Attenborough, Sir Stanley Matthews en Muhammad Ali.

Ferguson won 10 trofeeën in acht jaar als manager bij Aberdeen, alvorens verdere successen te boeken bij Manchester United. “Ik ben opgewonden en vereerd door deze erkenning van Aberdeen, waar ik een fantastisch en memorabel deel van mijn trainerscarrière heb doorgebracht”, aldus de voormalig succescoach.

“Het idee van de standbeelden en de erkenning van de legendes kwam 18 maanden geleden tot stand. Door de coronacrisis moesten we het noodgedwongen uitstellen”, voegde voorzitter Dave Cormack er nog aan toe.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.