©  ISOPIX

Anderlecht wil Nederlandse spits Joshua Zirkzee van Bayern München huren

Anderlecht is in zijn zoektocht naar een nieuwe centrumspits uitgekomen bij Joshua Zirkzee. Volgens het Nederlandse Voetbal International zou paars-wit de 20-jarige Nederlander willen huren van Bayern München. Naast Anderlecht is ook het Italiaanse Hellas Verona geïnteresseerd in de spits.

Jonas Withouck

Bij Anderlecht ruiken ze hun kans om met Joshua Zirkzee het vertrek van Lukas Nmecha op te vangen. De Nederlander staat bekend als een groot talent, maar kon voorlopig nog niet helemaal doorbreken bij Bayern München. In zeventien wedstrijden voor de hoofdmacht van Bayern kwam hij vier keer tot scoren.

Afgelopen winter werd de Nederlandse jeugdinternational uitgeleend aan het Italiaanse Parma, maar daar kwam hij zo goed als niet in de plannen van coach Roberto D’Aversa voor. In vier wedstrijden kwam Zirkzee niet tot scoren.

Bij Bayern mag Zirkzee, die een marktwaarde van acht miljoen euro heeft, op huurbasis vertrekken. Naast Anderlecht staan ook het Italiaanse Hellas Verona en het Nederlandse Feyenoord in de rij, maar de Nederlanders zouden voorlopig niet over voldoende financiële middelen beschikken.